Ouders & verzorgers

Het leven zit vol uitdagingen. Voor bepaalde uitdagingen is extra kennis nodig om hier op de juiste manier mee om te gaan. Wij helpen je met de onderstaande onderdelen.

E-learning

Met kennis is iedere uitdaging makkelijker

Rouw

Rouwen is een zware taak die met veel emoties gepaard gaat. Bij sommige kinderen is de explosiviteit van die emoties groot, anderen stoppen het verdriet heel ver weg. Dat maakt het voor de omgeving vaak moeilijk om hen te helpen. Kennis hebben van het proces wat een kind doorloopt helpt om hen bij te staan.

Hoogbegaafdheid

Hoogbegaafdheid brengt veel uitdagingen met zich mee. Veel dingen zullen anders aangevlogen moeten worden om het potentieel eruit te halen. Het is voor ouders vaak overweldigend en vergt aardig wat aanpassingsvermogen, met de kennis die wij je meegeven, zal dit een stuk makkelijker gaan.

Emotieregulatie

(in ontwikkeling)

Emotieregulatie is het adequaat omgaan met je emoties en het kunnen uiten van je emoties. Wanneer er sprake is van emotieregulatie problematiek heeft iemand last van een hoge gevoeligheid voor emoties, er zijn sterke emotionele reacties op stress-situaties en er is een vertraagde terugkeer naar het basisniveau na opwinding. Deze e-learning geeft je kennis over de ontwikkeling van emotieregulatie en handvatten om deze ontwikkeling te ondersteunen

Brusjes

(in ontwikkeling)

Een broer of zus met een chronische ziekte, beperking, psychisch probleem of verslaving hebben heeft een behoorlijke impact op een kinds leven en ontwikkeling. Je broer of zus heeft meer aandacht en zorg nodig en soms moet je ook mee helpen en geduldig zijn.
Hoe ga je hier als ouder en kind mee om?

Seksuele gezondheid

(in ontwikkeling)

Wat of wie ben ik nou? Hoe zit mijn lichaam in elkaar? Is dat hoe het echt gaat, zoals ik allemaal op internet zie? Wat is gezond en wat niet?
Er zijn veel vragen en zelfs in deze tijd, waarbij je alles kan opzoeken, kan er verwarring ontstaan. Onze consulent seksuele gezondheid neemt je mee in verschillende aspecten over seksuele gezondheid.

Parentificatie

(in ontwikkeling)

Van parentificatie is sprake als een kind de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het welbevinden van een ouder. Een kind houdt zoveel van zijn ouders, dat hij bijvoorbeeld de pijn die een ouder heeft niet kan verdragen en daarom voor zijn ouders gaat zorgen. We nemen je mee in de betekenis van parentificatie, hoe je het kan herkennen en wat jij als ouder hier mee kan.

Game verslaving

(in ontwikkeling)

Games zitten vol met dopamine shotjes, het chemische stofje wat voor geluk zorgt in ons brein.
Af en toe een spelletje doen is niet erg en is zelfs een sociaal onderdeel geworden van een kind. Waarbij vroeger buiten gesocialiseerd werd, wordt dit nu via een scherm en koptelefoon gedaan. Wanneer spreken we over gameverslaving, wat kan je hier als ouder preventief aan doen en wanneer is er écht actie vereist?

Bewustzijn met technologie zoals Social media en andere apps

(in ontwikkeling)

Technologie is een prachtig iets, maar heeft ook zijn donkere kanten. Als voorbeeld: social media bedrijven die hun software zo ontwikkeld hebben, om je hier verslaafd aan te maken. Daarnaast de maatschappelijke druk die een kind ervaart om er bij te horen met veel likes. We nemen je mee in de wereld van deze techniek, zodat je hier samen met je kind bewuster mee om kan gaan.

Een aantal e-learnings zijn nog in ontwikkeling en zullen binnenkort online verschijnen. Wil je op de hoogte gehouden worden? Vul dan het formulier hier naast in.